HTML

Kulturkoszt

Szeretjük a vidám henteseket, akik viccelődnek, miközben húsbárddal darabolják a csontos karajt. Ha valaki a fülünkbe suttogja, hogy patisszon, bármire képesek vagyunk. Tavasz elején minden nap izgatottan térünk be a zöldségeshez, mert tudjuk, hogy az évszak kezdetét nem a meteorológia, nem is a csillagászat, hanem a hónapos retek megjelenése jelzi a legpontosabban. Megtanultuk, hogy az articsóka nem madár, és hogy a gazdag ember is vízzel főz. És hogy mi hoz még lázba? Nincs jobb, mint komolyzenére csirkemájat simogatni, vagy egy izgalmas krimi olvasása közben éles késsel friss gombát szeletelni. Kivesézünk minden élőt és holtat. Megkóstoljátok?

Friss topikok

  • Momina: Nem ezért szoktam le a fekete teákról, hanem azért, mert a gyümölcstea ízét jobban kedvelem. De il... (2012.05.04. 13:29) Vallomások teáról, városról
  • hoffmannercsi: Mostmár rémlik, hogy mesélted ezt, csak nem tudtam, hogy ennyire komoly...Szerintem is sok finomsá... (2012.04.27. 13:25) Dr. Csonthéjas finomság
  • hoffmannercsi: Ez nagyon szimpi kaja, ismerem ezt a babot, nagyon finom. Angolzellert is gyakran főzök levesbe. J... (2012.03.29. 18:50) Babra megy a játék
  • Fibi Büfé: köszi a lájkot! az ananászlevest legközelebb rizstejjel készítem és akkor már senki nem köthet bel... (2012.03.15. 13:56) Gömbölyű örömök
  • Edit Piláf: @Old Boy: Hajrá, csak bátran! :) (2011.05.29. 12:45) Felhorzsolt illatok

Linkblog

Gömbölyű örömök

2012.03.01. 09:00 Fibi Büfé

Itt a tavasz. És nemcsak a rügyek pattannak ki, hanem - gondoljuk - a szemetek is, hogy mit keresünk újra itt, hiszen nagyon eltűntünk. Bár néha-néha a medvékhez is bekucorodtunk téli álmot aludni, de az igazi ok, amiért nem voltunk, hogy különböző szakmai fórumokon ettük magunkat kerekre. A madárcsicsergés és a napfény azonban minket is előcsalt a vackunkból.

Edit Piláffal együtt jótékony hájréteggel vérteztük föl magunkat. Igyekszünk ezt a szakmai ártalomnak betudni, ti. az esti szakácsiskola keretein belül végigfőztük a magyaros, zsíros, és fűszeres ételek színe javát. Persze, amit egyszer megtanultunk, azt otthon is szívesen készítettük el szeretteinknek. Viszont túllelkesedésünknek köszönhetően nem csak a boldog cuppantásokat és elégedett bólogatásokat zsebeltük be, hanem a plusz kilókat is. Nem csüggedünk! A mai naptól JLo seggére és karcsú derekára koncentrálva kicsit okosabban és kicsit tudatosabban főzünk és igyekszünk bebizonyítani (magunknak is), hogy az egészséges nem egyenlő az ehetetlennel.

Drukkoljatok, hogy megszeressem az avokádot, Edit Piláf pedig a csicsókát csócsálja majd örömmel! Persze néha előfordul majd, hogy brassóit zabálunk az éj leple alatt. És persze az ilyen kihágásokra mindig lesz indokunk.

Mostantól tehát a koszt kerül előtérbe, de természetesen továbbra is kulturális művekkel fűszerezünk.

 

2 komment

Címkék: tudatos egészséges jlo behabarodva esti szakács iskola hájréteg


A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr774217342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoffmannercsi · http://dublinfelettazeg.blogspot.com/ 2012.03.07. 22:17:29

welcome back.:)Nem vagyok Facebookon de akkor most így lájkollak:) A tejszínes-ananászlevesed biztos nem túl hízlaló!

Fibi Büfé 2012.03.15. 13:56:02

köszi a lájkot! az ananászlevest legközelebb rizstejjel készítem és akkor már senki nem köthet bele :)). Vagy maradok az eredeti receptnél :), azt is szívesen nyeltétek emlékeim szerint!
süti beállítások módosítása