HTML

Kulturkoszt

Szeretjük a vidám henteseket, akik viccelődnek, miközben húsbárddal darabolják a csontos karajt. Ha valaki a fülünkbe suttogja, hogy patisszon, bármire képesek vagyunk. Tavasz elején minden nap izgatottan térünk be a zöldségeshez, mert tudjuk, hogy az évszak kezdetét nem a meteorológia, nem is a csillagászat, hanem a hónapos retek megjelenése jelzi a legpontosabban. Megtanultuk, hogy az articsóka nem madár, és hogy a gazdag ember is vízzel főz. És hogy mi hoz még lázba? Nincs jobb, mint komolyzenére csirkemájat simogatni, vagy egy izgalmas krimi olvasása közben éles késsel friss gombát szeletelni. Kivesézünk minden élőt és holtat. Megkóstoljátok?

Friss topikok

  • Momina: Nem ezért szoktam le a fekete teákról, hanem azért, mert a gyümölcstea ízét jobban kedvelem. De il... (2012.05.04. 13:29) Vallomások teáról, városról
  • hoffmannercsi: Mostmár rémlik, hogy mesélted ezt, csak nem tudtam, hogy ennyire komoly...Szerintem is sok finomsá... (2012.04.27. 13:25) Dr. Csonthéjas finomság
  • hoffmannercsi: Ez nagyon szimpi kaja, ismerem ezt a babot, nagyon finom. Angolzellert is gyakran főzök levesbe. J... (2012.03.29. 18:50) Babra megy a játék
  • Fibi Büfé: köszi a lájkot! az ananászlevest legközelebb rizstejjel készítem és akkor már senki nem köthet bel... (2012.03.15. 13:56) Gömbölyű örömök
  • Edit Piláf: @Old Boy: Hajrá, csak bátran! :) (2011.05.29. 12:45) Felhorzsolt illatok

Linkblog

Forralt boros hideg esték skandináv irodalommal fűszerezve

2011.10.11. 10:03 Edit Piláf

Skandináv irodalmi esték, október 11-től minden hónap 2. keddjén, 18.30., Massolit Books and Café, VII. Nagy Diófa utca 30-32.

A vendégposztolónk, Babiczky Tibor mától minden hónap 2. keddjén a skandináv irodalmi élményeiről beszélget fordítókkal, tanárokkal, szerzőkkel.

Skandináviáról az évekkel ezelőtti osloi kirándulásunk jut eszembe. A fapados járatok megjelenésével kinyílt a világ. Egy semmittevős napon ültem a gép előtt, és épp megtalált egy spam. Az egyik budget légitársaság ajánlatai megragadtak: Oslo 6.000 ft oda-vissza. Fél óra múlva már szereztem magam mellé 3 embert, lefoglaltam a jegyeket, találtam szállást, egy dolog volt hátra: a csomagolás. Pár év távlatából a következő jelzők jutnak eszembe: zöld, friss, korrekt, tiszta, de ugyanakkor azért drága. Összességében nagyon jó érzéssel gondolok vissza Norvégiára. Már akkor tudtuk, hogy Bergent, a fjordok kapuját még látnunk kell. A tervünk megvalósítása még várat magára.

Ha Bergenig nem is jutok el, de Tibor estjein kicsit mélyebb bepillantást kaphatok a skandináv irodalom remekibe. Mert vannak ám remekei! Mi is (pontosabban Fibi barátnőm) foglalkoztunk már norvég regénnyel.

Hallo, hal ló

Az időjárás is egyre skandinávosabb, szóval kuckósodjunk be, és minden hónap 2. keddjén egy forró tea, vagy forralt bor mellett nyissunk északra!

Kell egy svédcsavar az életembe!

A honlapon bóklászva még egy érdekes program került a látómezőmbe: skandináv főzőklub. A hipermarketek csemegepultjaiból jól ismert svéd gombasalátán és az IKEA-s húsgombócokon kívül más jellegzetes étel nem jutott eszmebe. Van még mit fejlődnöm...

Főzőklub a'la Sakndinávia

 

Szólj hozzá!

Címkék: skandinávia irodalmi est babiczky tibor főzőklub skandináv ház


A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr403293712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása