HTML

Kulturkoszt

Szeretjük a vidám henteseket, akik viccelődnek, miközben húsbárddal darabolják a csontos karajt. Ha valaki a fülünkbe suttogja, hogy patisszon, bármire képesek vagyunk. Tavasz elején minden nap izgatottan térünk be a zöldségeshez, mert tudjuk, hogy az évszak kezdetét nem a meteorológia, nem is a csillagászat, hanem a hónapos retek megjelenése jelzi a legpontosabban. Megtanultuk, hogy az articsóka nem madár, és hogy a gazdag ember is vízzel főz. És hogy mi hoz még lázba? Nincs jobb, mint komolyzenére csirkemájat simogatni, vagy egy izgalmas krimi olvasása közben éles késsel friss gombát szeletelni. Kivesézünk minden élőt és holtat. Megkóstoljátok?

Friss topikok

  • Momina: Nem ezért szoktam le a fekete teákról, hanem azért, mert a gyümölcstea ízét jobban kedvelem. De il... (2012.05.04. 13:29) Vallomások teáról, városról
  • hoffmannercsi: Mostmár rémlik, hogy mesélted ezt, csak nem tudtam, hogy ennyire komoly...Szerintem is sok finomsá... (2012.04.27. 13:25) Dr. Csonthéjas finomság
  • hoffmannercsi: Ez nagyon szimpi kaja, ismerem ezt a babot, nagyon finom. Angolzellert is gyakran főzök levesbe. J... (2012.03.29. 18:50) Babra megy a játék
  • Fibi Büfé: köszi a lájkot! az ananászlevest legközelebb rizstejjel készítem és akkor már senki nem köthet bel... (2012.03.15. 13:56) Gömbölyű örömök
  • Edit Piláf: @Old Boy: Hajrá, csak bátran! :) (2011.05.29. 12:45) Felhorzsolt illatok

Linkblog

Nem kerget a tartár

2012.03.15. 10:00 Fibi Büfé

A jó ételhez idő kell… - gondolom, sokaknak eszébe jutott már ez a mondat, miközben korgó gyomorral nyitogatta a sütő ajtaját, vagy kóstolta a marhahúst a pörköltben. És csukta is vissza lefittyenő szájjal az ajtót, tette vissza a fedőt, mert az étel bizony még mindig nem volt jó. Mert nyers, rágós, mert nincs meg az a jellegzetes íze stb. Az igazi nagy ételeknek bizony meg kell adni az időt, hogy a fűszerek egymásra találhassanak bennük, a hús rostja megpuhulhasson, a csont melletti legfinomabb falat pedig boldogan omolhasson a szószba. Mint minden nagy szerelemben, itt is idő kell a kibontakozáshoz, majd a beteljesüléshez. A csók is akkor a legfinomabb, amikor belefeledkezhetünk.

hosszan készülő ételek sora

Szólj hozzá!

Címkék: csók szerelem idő marhahús ízek szemlemorzsa


A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr954317346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása