HTML

Kulturkoszt

Szeretjük a vidám henteseket, akik viccelődnek, miközben húsbárddal darabolják a csontos karajt. Ha valaki a fülünkbe suttogja, hogy patisszon, bármire képesek vagyunk. Tavasz elején minden nap izgatottan térünk be a zöldségeshez, mert tudjuk, hogy az évszak kezdetét nem a meteorológia, nem is a csillagászat, hanem a hónapos retek megjelenése jelzi a legpontosabban. Megtanultuk, hogy az articsóka nem madár, és hogy a gazdag ember is vízzel főz. És hogy mi hoz még lázba? Nincs jobb, mint komolyzenére csirkemájat simogatni, vagy egy izgalmas krimi olvasása közben éles késsel friss gombát szeletelni. Kivesézünk minden élőt és holtat. Megkóstoljátok?

Friss topikok

  • Momina: Nem ezért szoktam le a fekete teákról, hanem azért, mert a gyümölcstea ízét jobban kedvelem. De il... (2012.05.04. 13:29) Vallomások teáról, városról
  • hoffmannercsi: Mostmár rémlik, hogy mesélted ezt, csak nem tudtam, hogy ennyire komoly...Szerintem is sok finomsá... (2012.04.27. 13:25) Dr. Csonthéjas finomság
  • hoffmannercsi: Ez nagyon szimpi kaja, ismerem ezt a babot, nagyon finom. Angolzellert is gyakran főzök levesbe. J... (2012.03.29. 18:50) Babra megy a játék
  • Fibi Büfé: köszi a lájkot! az ananászlevest legközelebb rizstejjel készítem és akkor már senki nem köthet bel... (2012.03.15. 13:56) Gömbölyű örömök
  • Edit Piláf: @Old Boy: Hajrá, csak bátran! :) (2011.05.29. 12:45) Felhorzsolt illatok

Linkblog

Már nyílnak a ...

2011.04.01. 08:51 Fibi Büfé

A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője

Peter Greenaway filmjei nálam nagyon működnek. A párnakönyv volt az első, amit láttam tőle és tényleg nem csak azért hagyott bennem mély nyomott mert Ewan McGregor több snitt erejéig is meztelenül látható. A most ajánlott filmben minden benne van, ami örömöt okot: kaja és sex a fő témák.

A rendező így beszél a filmről: "A film minden metaforája azt mondja el, hogy a szánkba vesszük a dolgokat. Mindent a szánkba tömünk..." (Peter Greenaway)

 

Budapest, Bútorszalon Egyetemi Klub Március 31. (csütörtök), 19:00

tömném én is

 Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómia Verseny

31. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómia Versenyt a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola. Idén április 14-16-ig mérhetik össze tudásukat és ismerhetik meg egymás gasztronómiáját és ezen keresztül egymás kultúráját a résztvevő országok. Mint minden évben most is egy kiemelt esemény a verseny fő témája. Miután 2011 első félévében Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét, így a verseny feladatai is ehhez az eseményhez kapcsolódnak. Ha lázba hoz a sütés-főzés és nyitott vagy más nemzetek gasztrokultúrájára akkor neked is ott a helyed.

ott a helyem

 

 Segítsüti akció!

Itt a március, itt a tavaszi Segítsüti akció! A gasztrobloggerek ismét összefognak, hogy internetes jótékonysági sütilicitjükkel segítsenek anyák napjára. Idén a Down Egyesületet támogatják.

én is segítek

Tradicionális Jóga Fesztivál

Zsuzsi másik perverzitása a főzés mellett a jógázás, így naná, hogy ezt a programot is ajánlom. Hiszen nem csak a virágok nyílnak, hanem a csakrák is. Ma vacsorára pedig nem főzök semmit, csak rák lesz :)

nyílok én is

 

Szólj hozzá!

Címkék: verseny fesztivál ifjúsági gasztronómia jóga nemzetközi peter greenaway tradicionális segítsüti


A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr982790429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása