HTML

Kulturkoszt

Szeretjük a vidám henteseket, akik viccelődnek, miközben húsbárddal darabolják a csontos karajt. Ha valaki a fülünkbe suttogja, hogy patisszon, bármire képesek vagyunk. Tavasz elején minden nap izgatottan térünk be a zöldségeshez, mert tudjuk, hogy az évszak kezdetét nem a meteorológia, nem is a csillagászat, hanem a hónapos retek megjelenése jelzi a legpontosabban. Megtanultuk, hogy az articsóka nem madár, és hogy a gazdag ember is vízzel főz. És hogy mi hoz még lázba? Nincs jobb, mint komolyzenére csirkemájat simogatni, vagy egy izgalmas krimi olvasása közben éles késsel friss gombát szeletelni. Kivesézünk minden élőt és holtat. Megkóstoljátok?

Friss topikok

  • Momina: Nem ezért szoktam le a fekete teákról, hanem azért, mert a gyümölcstea ízét jobban kedvelem. De il... (2012.05.04. 13:29) Vallomások teáról, városról
  • hoffmannercsi: Mostmár rémlik, hogy mesélted ezt, csak nem tudtam, hogy ennyire komoly...Szerintem is sok finomsá... (2012.04.27. 13:25) Dr. Csonthéjas finomság
  • hoffmannercsi: Ez nagyon szimpi kaja, ismerem ezt a babot, nagyon finom. Angolzellert is gyakran főzök levesbe. J... (2012.03.29. 18:50) Babra megy a játék
  • Fibi Büfé: köszi a lájkot! az ananászlevest legközelebb rizstejjel készítem és akkor már senki nem köthet bel... (2012.03.15. 13:56) Gömbölyű örömök
  • Edit Piláf: @Old Boy: Hajrá, csak bátran! :) (2011.05.29. 12:45) Felhorzsolt illatok

Linkblog

Csapjunk bele a lecsóba!

2011.01.22. 12:00 kulturkoszt

Két fiatal nő. Egy kisgyerekes, egy kutyás. Néha együtt moziznak, vagy éppen irodalmi estre mennek. Néha csak átszaladnak egymáshoz, bevágnak egy tucat muffint, vagy elkortyolnak egy jófajta bort, és lelkiznek. A kultúra mellett a másik legfontosabb közös örömforrás: a főzés. És a sütés. Vagy éppen a grillezés a tavaszillatú fák alatt barátokkal. Szeretnek enni, és a világbékéért harcolni.

Ezek vagyunk mi, Dóri és Zsuzsi. Elhatároztuk – egy fröccsözős-busongós nyárestén –, hogy egyszer lesz egy közös blogunk. Észrevettük, hogy a könyvek, a zene, a mozi és a többi lelket töltő, vagy éppen „ezt a szart nem hiszem el” lelket alázó élmények feldolgozása egy jó tál étel és egy finom ital társaságában megy csak igazán. Így jött az ötlet: főzzük meg mindazt, amit láttunk, hallottunk, olvastunk. Megesszük az irodalom, a zene, a film- és a képzőművészet színe-javát.

És miért ma indítjuk a blogot? Amellett, hogy ma van a Magyar Kultúra Napja, a mai napon született közös nagy kedvencünk, Cseh Tamás, így rá is emlékezünk, és az első bejegyzést neki ajánljuk.

2 komment

Címkék: bemutatkozás cseh tamás elindultunk


A bejegyzés trackback címe:

https://kulturkoszt.blog.hu/api/trackback/id/tr312602412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Old Boy 2011.01.30. 19:56:07

Jó az ötlet, sok sikert! ;)

kulturkoszt_zsuzsi 2011.02.06. 12:07:10

Köszönjük, Old Boy! Várjuk a további kommenteket!
süti beállítások módosítása